当前位置: 主页 > 职称英语 > 综合类考试辅导

2017年职称英语考试综合类完成句子试题及解析十

  • 时间:2018-01-02 10:26
  • 作者:外语小编
  • 点击:
  • 题库模考
摘要:2017年职称英语考试综合类完成句子试题及解析十 How We Form First Impression 1 We all have first impression of someone we just met. But why? Why do we form an opinion about someone without really knowing anything about him

2017年职称英语考试综合类完成句子试题及解析十

  How We Form First Impression

  1 We all have first impression of someone we just met. But why? Why do we form an opinion about someone without really knowing anything about him or her — aside perhaps from a few remarks or readily observable traits.

  2 The answer is related to how your brain allows you to be aware of the world. Your brain is so sensitive in picking up facial traits, even very minor difference in how a person’s eyes, ears, nose, or mouth are placed in relation to each other makes you see him or her as different1. In fact, your brain continuously processes incoming sensory information — the sights and sounds of your world. These incoming “signals” are compared against2 a host of “memories” stored in the brain areas called the cortex system to determine what these new signals “mean.”

  3 If you see someone you know and like at school3, your brain says “familiar and safe.” If you see someone new, it says, “new — potentially threatening.” Then your brain starts to match features of this stranger with other “known” memories. The height, weight, dress, ethnicity, gestures, and tone of voice are all matched up. The more unfamiliar the characteristics, the more your brain may say. “This is new. I don’t like this person.” Or else, “I’m intrigued.” Or your brain may perceive a new face but familiar clothes, ethnicity, gestures — like your other friends; so your brain says: “I like this person.” But these preliminary “impressions” can be dead wrong4.

  4 When we stereotype people, we use a less mature form of thinking (not unlike the immature thinking of a very young child) that makes simplistic and categorical impressions of others. Rather than learn about the depth and breadth of people — their history, interest, values, strengths, and true character — we categorize them as jocks , geeks , or freaks.

  5 However, if we resist initial stereotypical impressions, we have a chance to be aware of what a person is truly like. If we spend time with a person, hear about his or her life, hopes, dreams, and become aware of the person’s character, we use a different, more mature style of thinking — and the most complex areas of our cortex, which allow us to be humane.

  词汇: trait /treit/n.特点,特征,特性 geek /^i:k/n.反常的人 simplistic /sim5plistik/adj.过分单纯化的 stereotype /5stiEriEutaip/v.对产生成见 categorical /7kAti5^CrikEl/adj.绝对的 humane /hju:5mein/adj.有人情味的,人文的 host /hEust/n.一大群,许多 ethnicity /eW5nisiti/n.种族特点 sensory /5sensEri/adj.感官的,感觉的 intrigue /in5tri:^/n.激起兴趣 cortex /5kC:teks/n.脑皮层 freak /fri:k/n.怪人jock /dVCk/n.骗子 注释:

  1. Your brain is so sensitive picking up facial traits,even very minor difference in how a person’s eyes, ears, nose, or mouth are placed in relation to each other makes you see him or her as different:从 even开始到 as different是个结果状语从句,相当于 that even very minor …,而 that是与主句中的 so呼应的。

  2. against:和……对比

  3. If you see someone you know and like at school, …:如果你在学校里看见某个你认识而且喜欢的人……。 like在这里是动词。

  4. dead wrong:相当于 completely wrong。dead wrong是口语表达用语。

  练习:

 

  5. Sensory information is one that is perceived through .

  6. You interpret by comparing it against the memories already stored in your brain.

  7. The way we stereotype people is a less mature form of thinking, which is similar to .

  8. We can use our more mature style of thinking thanks to .

  A a stranger’s less mature type of thinking B the most complex areas of our cortex C the immature form of thinking of a very young child D the meaning of incoming sensory information. E the sights and sounds of t he world. F an opportunity to analyze different forms of thinking

  答案与题解:

  1. D 本段叙述的是人脑解读感官信息的过程。

  2. C本段举例说明第一印象解读的过程,将第二段叙述的内容具体化。

  3. B本段对第一印象进行了评论,说第一印象不成熟, simplistic and categorical。

  4. A 本段说如果我们与某个人接触,了解他的生活、希望、梦想和性格特征,我们就不会停留在第一印象的

  阶段,对该人的认识进入一个更深的层次。

  5. E 选 E的依据在第二段的第三句。

  6. D选 D的依据在第二段的昀后两句。 Sensory information的意思就是 information perceived through sensory organs(视觉、听觉、、味觉、触觉、嗅觉等)。

  7. C选 C的依据在第四段的第一句,该句是: When we stereotype people, we use a less mature form of thinking(not unlike the immature thinking of a very young child)that makes simplistic and categorical impressions of others.

  8. B选 B的依据在第五段第二句。

 

 

2017年职称英语报名时间及考试时间汇总 |2017年职称英语报名相关问题解答 

欢迎加入职称英语交流群2017年职称英语考试综合类完成句子试题及解析十

 

本文链接:zhl/64559.html

(责任编辑:外语小编)

分享到: 更多
博聚网